De ce se poarta gentile de dama negre? Sigur nu te-ai gandit !

De ce se poarta gentile de dama negre? Sigur nu te-ai gandit !

- in Fashion
12753
0
genti dama negre

In drumurile noastre prin Romania am observat ca un procent impresionant de femei, indiferent de anotimp, varsta sau localizare geografica, poarta genti de dama negre.
Indiferent de model, marime, material, noi am observant ca exista o preferinta pentru negru.

Desigur putem sa intelegem acest “trend”, dar impreuna cu specialisti in fashion, designeri, creatori si psihologi am reusit sa identificam intr-un workgroup care sunt motivele pentru care in Romania femeile apeleaza cu predilectie la negru.

Principalele 8 motive pentru alegerea gentilor negre:

  1. Negru se potriveste la toate culorile si din acest considerent este “universal purtabil”. Asta inseamna ca da un confort din punct de vedere al asortarii la tinutele de zi cu zi si scuteste femeia respectiva de a schimba des geanta.
  2. Negru este o culoare care pe care nu se pot vedea urme de purtare, decat doar in momentul in care se deterioreaza geanta. Asta inseamna ca in comparatie cu o geanta alba sau crem, pe manere sau partile de geanta care sunt cele mai des atinse de mana, nu se va vedea ca este purtata intens.
  3. Negru nu imprumuta culoare de la alte elemente de vestimentatie (sau cel putin nu se vede de la prima privire). O geanta in culori deschise poate sa imprumute culoarea de la jeans, de exemplu. Clar se va vedea imediat si este mai greu sau imposibil de curatat. In cazul gentii negre, acest lucru nu se vede.
  4. Avem cunostinta despre femei care au cochetat sa-si cumpere posete si pantofi in alte culori decat negru, insa de fiecare data au ales in final tot negru. De ce? Au declarat ca datorita poluarii si elementelor de mediu din localitatile unde locuiesc ele, orice pantof si geanta in culori deschise nu rezista mai mult de 2 saptamani, isi schimba culoarea si aspectul. Aici trebuie sa ne gandim serios ca nu numai obiectele de fashion sunt afectate, dar si sanatatea!
  5. Negru este o culoare eleganta, insa terna. Persoanele care nu vor sa iasa in evidenta printr-o geanta de alta culoare vor purta intotdeuna negru, deoarece le da un confort din punct de vedere al aparitiei in societate. O persoana din workgrupul nostru ne-a dat un exemplu din viata ei: “Am o setare veche in cap de care nu mai pot sa scap. Imi este frica sa schimb. Mi se pare ca nicio geanta nu arata mai bine decat in culoarea negru. Am multe genti, insa toate sunt negre si prefer sa nu schimb.” Alta doamna ne-a confesat ca a cumparat in trecut genti si posete in alte culori, insa toata acele genti au ramas in dulap si nu le-a purtat niciodata. Tot numai cele negre au “intrat” la purtare.
    Nu este numai comoditatea de care am vorbit la punctele anterioare, este si confortul psihic pe care ti-l da o anumita culoare. Oricum totul depinde de cine poarta geanta, ce model este, ce accesorii are, …etc.
  6. Negru este elegant, prin natura lui si cum este asortat, folosit de designer si creatori, aceasta culoare va da mereu un aer interesant, enigmatic, sofisticat.
  7. Negru este clasic. Asta inseamna ca este “fara moarte”, indiferent de sezon poate fi purtat fara sa deranjeze. Asa este, insa tine si de model, material si varsta produsului. Sunt modele care isi pastreaza farmecul si stilul (aici ne referim la modelele clasice) sau modele care desi sunt negre, pot fi purtate maxim 1 an (de exemplu gentile cu franjuri, cu tinte sau alte decoruri care sunt influentate de trendul unui anumit sezon). Sunt modele de genti de dama care dupa un an, nici cu indulgenta, nu mai pot fi purtate: fie modelul nu mai este de actualitate, fie materialul din care este facuta nu mai arata bine. Sunt si aici diverse secrete de care trebuie sa tineti cont.
  8. Marea majoritate a femeilor detin cel mai probabil cu predilectie pantofi negri in viata zi cu zi. In deplasarile cu mijloacele de transport in cumun, in drumurile lor lungi in oras acesti pantofi sunt cei mai intilniti. Datorita existentei stigmatului potrivirii culorii gentii cu pantofii, reisese ca si posetele si gentile cele mai populare vor fi tot cele negre.

Concluzia noastra legata de gentile si posetele negre – sunt usor de asortat, “necomplicate”, clasice si elegante in acelasi timp. 8 motive identificate de noi, pentru care noi credem ca s-au impus gentile si posetele de dama de culoare neagra in garderoba femeilor din Romania, insa se poate sa existe si altele.
Intelegem perfect trendul practic si facil al purtarii de gentilor de dama negre, insa stim ca multe femei au cochetat cu idea sa introduca in garderoda si alte culori. Pentru acelea dintre dumneavoastra care ar incerca si alte culori (tot clasice si elegante) recomandam: bleumarin, Marsala (Bordeaux, Grena), Taupe (grej). Sunt si ele usor de asortat si interesante.

Desigur sfatul nostru este sa ramaneti constante stilului ales de dumneavoastra si sa incercati sa gasiti in fiecare sezon deschiderea pentru a mai aduce niste schimbari garderobei si stilului.

De ce se poarta gentile de dama negre? Sigur nu te-ai gandit !

In drumurile noastre prin Romania am observat ca un procent impresionant de femei, indiferent de anotimp, varsta sau localizare geografica, poarta genti

Summary
0 %
User Rating : 5 (3 votes)

Facebook Comments

You may also like

De ce ai nevoie de utilitare de SEO?

Multe branduri și companii știu (sau cred că